Avbytare: Carl Mattsson, Carl Odell, Fredrik Odell, Vasko Mitrovic och Mathias Herrström.

Patrik Lippe ut - Fredrik Odell in 60 min
Sebastian Lindahl ut - Vasko Mitrovic in 61 min
Rickard Andersson ut - Mathias Herrström in 70 min

MATCHKOMMENTARER
Sen förlust mot ett välspelande ungt Åkarp. ÖT Smygehuk kom till spel utan bland annat Christian Ahlström, Oliver Wilson, Simon Johansson och Oliver Oliveros. Patrik Lippe fick på nytt förtroendet på innermittfältet men den här gången spelade Andreas Månsson bredvid. Johan Hellström var flyttad upp i anfallet igen och provspelande Ali Adigüzel tog plats på vänster på mittfältet. Carl Mattsson var tillbaka på bänken efter sin skada och Fredrik Odell gjorde årsdebut. ÖT Smygehuk inledde piggt när Ali Adigüzel snor bollen av en försvarare och spelar in den till Johan Hellström i straffområdet. Johan kommer aldrig till skott men får bollen vidare till Rickard Andersson som enkelt placerar in 1-0 från straffpunkten redan efter 57 sekunder. Detta var Rickards 8:e mål i år. Våra första 5 minuter är bra och vi stressar det unga Åkarp högt. Sen tar Åkarp mer och mer tag i spelet och i den 9:e minuten kommer Åkarp runt på högerkanten och spelar in ett lågt inspel i vårt straffområde där en forward enkelt kan placera in 1-1 utan chans för Izzettin Adigüzel. Åkarp har mer boll än oss och de rör sig otroligt mycket och hjälper varandra att hitta spelvägar. ÖT Smygehuk fick jobba hårt under första halvlek. I den 20:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin skotträddning och lyckas få ut bollen till hörna. I den 22:a minuten slår Ali Adigüzel en finfin boll på djupet där Rickard Andersson är hypersnabb och drar förbi försvararen och kommer fri med målvakten men målvakten fladdar till med ena handen och lyckas rädda. Första halvlek slutar 1-1 trots stort bollinnehav för Åkarp men försvarsmässigt håller vi dem hyfsat i schack. I paus byts Andreas Månsson ut (varit sjuk i veckan) och ersätts av Carl Mattsson. I den 49:e minuten slår Åkarp en inläggsfrispark mot bortre stolpen där en Åkarpspelare vinner luftduellen och nickar mot mål där Izzettin Adigüzel lyckas rädda men returen går rakt ut till en fri spelare som kan brösta in 1-2 från nära håll. I den 56:e minuten byts Ali Adigüzel ut och in kommer Carl Odell. I den 60:e minuten byts Patrik Lippe ut och in kommer Fredrik Odell. I minut 61 byts Sebastian Lindahl ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 62:a minuten har Åkarp en ny inläggsfrispark. Bollen lyfts in mot vårt straffområde men Fredrik Odell rensar undan långt. Rensningen blir så perfekt att den sätter Rickard Andersson i ett 1 mot 1 läge där Rickard sprintar ifrån försvararen, rundar målvakten och lägger in 2-2 i det öppna målet. Ett riktigt starkt mål av Rickard. Detta var Rickards 9:e mål i år. I den 69:e minuten för Izzettin Adigüzel en snygg fotparad på ett avslut från nära håll. I den 70:e minuten byts Rickard Andersson ut och in kommer Mathias Herrström. I den 83:e minuten kontrar Åkarp blixtsnabbt och sätter 2-3. I den 84:e minuten kommer Vasko Mitrovic fri med målvakten som lyckas rädda första skottet. Returen går ut till Vasko igen som i riktigt dålig vinkel skjuter ett skott som går längs med mållinjen och ut. I den 86:e minuten gör Åkarp 2-4 på ett riktigt snyggt skott från 16-meterslinjen som letar sig upp i Izzettin Adigüzels högra kryss. Matchen slutar 2-4 och Åkarp blir nog en av konkurrenterna till att vinna den västra fyran. I ÖT Smygehuk jubilerade Johan Hellström när han spelade sin 100:e A-lagsmatch! I nästa match väntar Tranås FF (division 4 elit lag från Småland) på lördagen den 6:e april klockan 16:00 i Köpenhamn Danmark i samband med vårt träningsläger.